Chinese Cupping Massage

Cupping heeft een enorme dieptewerking.
Het vacuüm pompen heeft natuurlijke effecten op iemands lichaam, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Aan de binnenkant kan het worden gezien als een (zeer) stevige massage. Daarmee worden niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel (alles wat geen spieren, botten, pezen of organen zijn) meegenomen. Bij een eerste behandeling kan cupping wat pijnlijk/gevoelig aanvoelen. Uiteraard past de Relaxi Taxi masseur met meer of minder vacuümtrekken van de cups de behandeling aan.
Cupping is vooral goed te gebruiken bij schouder/nekklachten (stress, spanning), migraine en rugklachten.

In plaats van druktechniek massage maak je bij cupping gebruik van de zuigkracht. Huid, weefsel en spieren trek je omhoog. Relaxi Taxi werkt met de Moving cups. Je krijgt hierdoor geen ronde vlekken op je huid.
Wanneer cupping?
In combinatie met een massage zorgt cupping voor een stevige spier- en bindweefselmassage. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, kunnen ze gaan verstijven, verdikken of verkorten. In deze gevallen biedt ook cupping een uitkomst. Er blijven namelijk een hoop afvalstoffen achter in de spieren, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte, verstijfde of verkorte spieren heen te duwen. Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen. Vandaar de eventuele verkleuring van de huid, een heel normale reactie van het lichaam dus.
Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam en het verbeteren van de stroom vers bloed en lymfe in het getroffen gebied en in het gehele lichaam.
Het werkt vaak erg goed bij patiënten met de griep, verkoudheid, hoesten, rug- en spierpijn, slechte bloedsomloop, angst, rode jeukende huidaandoeningen (hoewel cups niet worden toegepast op de ontstoken gebieden), allergieën, koorts en heel wat andere pijnen.
Moving Cupping:
Zoals de naam al aangeeft, wordt bij deze methode massage-olie op uw huid aangebracht en de cups boven de gebieden die moeten worden behandeld gezet. Nadien worden de cups dan rond dat gebied van het lichaam verschoven, meestal de rug, de dij of de bil. De cups glijden gemakkelijk, omdat de olie uw lichaam heeft gesmeerd. De cupping is altijd een onderdeel van de massage.
Wat is het effect van cupping?
Stofwisseling wordt geactiveerd, afvalstoffen in de dieper gelegen weefsels worden aan het huidoppervlak gebracht en kunnen zo beter worden afgevoerd. Weerstand wordt verhoogd, verklevingen (huid en fascia) worden losgemaakt. Het bindweefsel voelt soepeler. Je voelt je verlicht alsof er een last van je afvalt. Cupping kan een beetje gevoelig/pijnlijk zijn maar wordt meestal als prettig en met opluchting ervaren.
Wat zijn de bijwerkingen van cupping?
Je kunt je wat stijf voelen.
Er kunnen verkleuringen optreden van licht tot donkerrood/blauw. Deze trekken weg binnen 1 tot 5 dagen.
Urine kan donkerder zijn ivm het afvoeren van afvalstoffen.
Nog een voordeel van cupping ! Anti-CELLULITE
Naast het behandelen van pijnlijke plekken in het lichaam kan cupping ook helpen bij cellulite. Cellulite is namelijk een afvalophoping die het bindweefsel onder de huid verstoord. De afvalophopingen zorgen voor een soort sinaasappelhuid uiterlijk. Cupping zorgt er voor dat het verwijderen van zowel vocht als vet uit de vetcellen makkelijker wordt voor het lichaam. Daarnaast wordt er door deze behandeling elastine en collageen aangemaakt in de huid die de stevigheid van de huid bevordert. De goede doorbloeding die voortkomt uit de masserende beweging zorgt ervoor dat de aanwezige afvalophoping wordt vermindert en de huid een strakker en steviger uiterlijk krijgt. Je kan door middel van cupping niet cellulite doen verdwijnen, maar de uiterlijke effecten wel enorm verminderen.
Wanneer geen cupping?
Direct na het eten
Burn-out
Bij gebruik bloedverdunners