Fibromyssage – Pijnbestrijdingsmassage

Fibromyalgie is een weke delen reuma, ook FMS genaamd. Het is een chronische en slopende aandoening met een onbekende oorzaak. Klachten zijn vooral ernstige pijnen in de spieren, ligamenten en pezen.
Fibromyalgie komt naar schatting voor bij 2 tot 5% van de bevolking. 80 tot 90% zijn vrouwen tussen 35 en 60 jaar, maar fibromyalgie kan ook voorkomen bij ouderen, bij kinderen, jonge volwassenen en mannen.
Jarenlang werd verondersteld dat fibromyalgie een psychosomatische aandoening was. Gelukkig is de medische wereld nu zo ver dat men weet dat deze ziekte een storing is tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen.
De pijn die op verschillende manieren ervaren wordt door de patiënten is zeer uiteenlopend, zoals knagend, bijtend, uitstralend of brandend.
Ook de andere symptomen kunnen erg variëren; van slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid, tot zelfs ernstige migraine, enz.
Elke fibromyalgiepatiënt is zeker gebaat met pijn- en stressverminderende behandelingen, ondanks de uiteenlopende symptomen die van patiënt tot patiënt kunnen verschillen.
Deze massage is afgestemd op de “tender points” of de gevoelige plaatsen op het lichaam, in combinatie met de besproken klachten die je als patiënt specifiek hebt.
In de Fibromyssage zitten ook behandelingen vervat vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine).
Fibromyssage heeft 3 hoofddoelen:
–> Fibromyssage voor een goede nachtrust
–> Fibromyssage tegen (algemene lichaams)pijn
–> Fibromyssage tegen hoofdpijn
Welk van deze doelen wordt aangepakt, wordt tijdens een eerste consult besproken. De frequentie van de massage zal verschillen per persoon.
Een fibromyssage is héél intensief, en kan erg gevoelig zijn. Daarom wordt een behandeling meestal langzaam opgebouwd tot een duur van maximal 30 minuten.
Als u last hebt van chronische pijn, zowel lichamelijk als emotioneel, dan is een pijnreducerende massage iets voor jou. Het effect van deze massage laat zich makkelijker ervaren dan omschrijven.
  • Wanneer kies je voor deze massage: als je al een langere periode pijn ervaart op één of meerdere plekken op het lichaam.
  • Kracht: gemiddelde tot stevige druk.
  • Gemasseerde zones: het gehele lichaam met extra aandacht op het probleemgebied(en) waar je last van hebt.
  • Doelstelling: verschillende technieken voor een effectieve behandeling van chronische pijn en deskundig advies voor zelfbehandeling. De probleemgebied(en) zijn een stuk losser en de pijnklachten zullen afnemen. Na de massage kunnen bepaalde plekken wel een paar dagen enigszins beurs aanvoelen.
  • Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
  • De massage kan echter geen medische zorg vervangen.
De massage tegen chronische pijn is ontwikkeld voor mensen met pijnlijke spieren en/of gewrichten zoals reuma of fybromyalgie, maar is ook geschikt voor mensen met emotionele pijn. De massage is niet resultaatgericht voor het verhelpen van spanning of klachten, al kunnen deze zeker verminderen na de behandeling. De massage brengt het lichaam in een zeer diepgaande ontspanningstoestand en beïnvloedt door de helende werking het zenuwstelsel. Het doeltreffende effect van deze massage is daardoor verrassend en ongelooflijk prettig.

Leg jouw Fibromyssage of pijnbestrijdingsmassage hier vast.