Sportmassage

Als één van de medische functionele massages, helpt sportmassage de sporter in een goede lichamelijke conditie te houden. Er zijn verschillende therapieën beschikbaar, afhankelijk van de verschillende stadia die met sport gepaard gaan: de pre-competitionmassage helpt mentale stress te verminderen en eventuele klachten effectief te behandelen. De after-competitionmassage is bedoeld om fysieke vermoeidheid tegen te gaan, spierpijn te behandelen. het lichamelijk herstel te stimuleren en eventuele blessures te genezen.
  • Wanneer kies je voor deze massage: als de spieren overbelast zijn door bijv. sporten of lichamelijk werk. Tevens bevordert het herstel en is met name zinvol voor atleten die (bijna) dagelijks trainen.

  • Kracht: harde druk.

  • Gemasseerde zones: heel het lichaam behalve het hoofd/gelaat. Er wordt meer aandacht gegeven aan de plaatsen van het lichaam waar u spierpijn ervaart.

  • Doelstelling: een sportmassage helpt de (stijve) spieren te versoepelen/verlichten en het genezingsproces te versnellen. Betere doorbloeding en stimulatie van de afvoer van afvalstoffen. De dag erna kunnen bepaalde plekken op het lichaam enigszins beurs aanvoelen om reden dat er in één keer een grote hoeveelheid spanning vrijkomt. Dit is met een paar dagen weer weg.

  • Sportmassage mag nooit worden toegepast bij een spierscheur, bij een ontsteking, wond van de huid of als je koorts hebt.

Leg jouw Sportmassage hier vast.