Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage kan vóór (vanaf 4de maand / 13de week zwangerschap) of na de bevalling gegeven worden. Het is over het algemeen een zachte massage met een positief effect op je algemeen welzijn en je rust .
Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam erg: je spieren en gewrichten worden losser en soepeler om ruimte te maken voor de baby, maar ook om je lichaam voor te bereiden op de bevalling.
Deze veranderingen kunnen lichamelijke problemen zoals nek-, rug- en bekkenklachten veroorzaken. Ook slecht slapen en stress kunnen tijdens de zwangerschap regelmatiger voorvallen, want ook op mentaal vlak zijn er veel veranderingen. 
Onze zwangerschapsmassage helpt je te ontspannen waardoor je spieren soepeler worden, je ademhaling beter wordt en je hoofd helemaal tot rust komt. Daarnaast wordt ook je bloedcirculatie gestimuleerd en daar heeft ook je baby baat bij.
Een zwangerschapsmassage heeft een positief effect op je zwangerschap en op de bevalling: je slaapt niet alleen beter maar je hebt ook minder last van stress, rugpijn, bekkenklachten en andere kwaaltjes welke door onze massagetherapeut kunnen worden aangepakt. 
Het eerste trimester van je zwangerschap vermijd je best elke vorm van massage tenzij ze met heel erg zachte druk wordt gegeven. In het tweede trimester verlicht de massage vooral klachten zoals rugpijn en beenkrampen.
In de laatste drie maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.
Een zwangerschapsmassage is de ideale manier om even te ontspannen en dit heeft een positieve werking op het kindje in je buik dat zal voelen dat jij meer relaxed bent!

Leg jouw zwangerschapsmassage hier vast.